Username or Email Address

Password

Remember Me

Quantitative Aptitude

1 / 20

2 / 20

3 / 20

4 / 20

The average of 10 numbers is 14. If each number is increased by 3, the new average is

5 / 20

Two outlet pipes A and B are connected to a full tank. An alone can empty the tank in 20 minutes and Pipe B alone can empty the tank in 40 minutes. If both are opened together, how much time will it take to empty the tank completely?

6 / 20

7 / 20

Raga covers the distance from his hostel to his home at a speed of 25 km/hr and comes back at a speed of 4 km/hr. He completes the whole journey within 5 hours 48 minutes. Find out the total distance he covered?

distance of travelleing to office to hostel be x and y rspectively.So,his average speed is = 2xy/(x+y)=(282584)/(25+4)=200/29 km/hr.he covers the whole journey 5 4/5=29/5 hrs.Therefore total distance covered=(200/29x29/5)=40 km .

8 / 20

Which is the term wrong in the series 2,5,15,60,210,945?

Series moving 2X2.5=5, 5X3=15 , 15X3.5= 52.5, 52.5X4=210, 210X4.5= 945

9 / 20

Six years ago the age of Ram was thrice the age of Shyam and after 6 years Ram will become twice the age of Shyam. Find the present age of Shyam

Present age of Ram = x, Shyam = y. X-6 = 3(y-6), x-3y =12 (1) and x+6=2y+12, x-3y=-12(2) solving 1 and 2

10 / 20

The cost of 5 banans and 3 apples is Rs 35 and the cost of 2 bananas and 4 apples is Rs 28. Cost of an apple is

Hint 5x+3y= 35 ,2x+4y = 28 ,5x+3y-35 = 0 (1) 2x+4y-28 =0 (2) Multiply equ (1) by 4 and equ (2) by 3

11 / 20

University educational trip to Europe consists of 50 engineers, 40 lawyers, and 36 CAs and 24 doctors. They spent a total value of $ 2660. Five engineers spent as much as 4 Lawyers, 12 engineers spent 9 CAs and 6 CAs spent as much as 8 Doctors. Thus the Lawyer spent

Let the amount spent by an engineer, Lawyer , CA and Doctors be a,b,c and d respectively 5a=4b=3c=4d =k

12 / 20

A man covers a certain distance by car driving at 60 km/hr and he returns back to the starting point riding on a scooter at 40km/hr. Find his average speed for the whole journey

2X60X40/40+60 = 4800/100= 48

13 / 20

A motor bike does a journey in 20 hrs the first half at 25 km/hr and 2nd half at 29 km/hr find the distance

Time taken = x/2X25 + x/2X24 = 20 So x=2X20X25X24 /49 489.79 = 490

14 / 20

Convert the decimal 16.79 to minutes in time unit.

16.79 min = 16 min + .79 min, .79minx60s/1min = 47.40 s approx 47 second,,=16.47 s

15 / 20

f(a,b) = a#b=a+b+2ab what is the value of f(3,4) 25 21 27 31

3,4 = 3+4+2X3X4=7+24=31

16 / 20

The sum of a two-digit number and the two-digit number obtained by interchanging the digit of this number is 33. Find the number.

2 digit number = xy , number becomes = yx their sum = xy+yx , = 10x+y+10y+x , 11x+11y , 11(x+y) = 33 , x+y = 3 , x = 1 or 3 y = 2 or 1

17 / 20

Complete the series:0,6,24,60,120

18 / 20

What is the last digit of 22^33^44?

22^33^44 = 22^(32+1)44=22^(4k+1) units digit =2

19 / 20

If the 2nd term of a geometric progression is 6 and the 5th term is 48, then what is the 10th term?

nth term of a GP =ar^(n-1),,ar=6,,ar^4=48, r=2 and a=3 nth term =3 x2^9=1536

20 / 20

A card is drawn from a pack of cards what is the probability that it is a card of a black suit?

Your score is

The average score is 30%

Restart quiz

Hirelinking is one of the best-organized recruitment service providers. Our focus is to help our clients and candidates win in the changing world of work.

resume@hirelinking.com